Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی مس ایران گفت: ۱۸ میلیارد تن میزان اکتشافات شرکت ملی مس ایران است که این میزان پاسخگوی نیاز ۱۵۰ سال آینده کشورمان خواهد بود. این میزان ذخایر متعلق به اکتشافات صورت گرفته بر روی تنها ۷ درصد از مساحت ایران است و ۹۳ درصد - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، بهروز رحمتی معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی مس ایران در نشست با جمعی از خبرنگاران پارلمانی در تشریح توانمندی‌ها و ظرفیت‌های شرکت ملی مس، گفت: شرکت ملی مس در حال حاضر 65 پروژه مختلف در حوزه‌های متنوع زنجیره تولید مس از اکتشاف و فراوری گرفته تا ذوب و پالایش و صنایع پایین دستی به ارزش سرمایه گذاری 13 میلیارد دلار در دست اجرا دارد که تا پایان سال با راه‌اندازی سه پروژه دره زار، درآلو و فلوتاسیون سرباره حدود 330 هزار تن به ظرفیت تولید کنسانتره مس اضافه می‌شود که در این صورت تقریبا 600 میلیون دلار به درآمد سالیانه شرکت اضافه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مجتمع سرچشمه، مجتمع شهربابک، مجتمع مس سونگون در استان آذربایجان شرقی از زیرمجموعه‌های شرکت ملی مس ایران است.

رحمتی با تاکید بر سهم مهم ایران از کمربند‌های کشف شده مس در جهان، عنوان کرد: در دنیا سه کمربند مهم جهانی مس وجود دارند. اولین کمربند جهانی مس در آمریکای جنوبی کشف شده که کشورهای شیلی و پرو از مهم‌ترین کشورهای واقع شده در این کمربند هستند. دومین کمربند جهانی مس که ایران در آن قرار گرفته است که کشورهای رومانی، بلغارستان، صربستان و ترکیه آغاز شده و پس از عبور از ایران، وارد کشور چین می‌شود و نهایتا به معدن عظیم گراسبرگ اندونزی ختم می‌شود. سومین کمربند جهانی مس نیز در آفریقا واقع شده که کشورهای کنگو و زامبیا بر روی این کمربند قرار دارند.

معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی مس در ادامه ابراز کرد: در حال حاضر 18 میلیارد تن میزان اکتشافات شرکت ملی مس ایران است که این میزان پاسخگوی نیاز 150 سال آینده کشورمان خواهد بود. این میزان ذخایر متعلق به اکتشافات صورت گرفته بر روی تنها 7 درصد از مساحت ایران است و 93 درصد آن باقی مانده و این نشان می‌دهد کشورمان پتانسیل بسیار بالایی در مس دارد. این در حالی است که کشوری مانند کانادا دومین دور اکتشاف را آغاز کرده یعنی یک دور کل مساحت کشور را اکتشاف کردند و برای دور دوم اکتشاف آغاز شده است.

وی همچنین تصریح کرد: نوار مس ایران نسبت به سایر کشورهای دنیا ضخیم‌تر است که البته این موضوع بخشی از برکت اعطایی خداوند به ملت بزرگ ایران است و پتانسیلی عظیم محسوب می‌شود. در اینجا باید بگویم که خداوند لطف بسیار بزرگی به ملت ایران داشته است چراکه تقریبا تمام عناصر جدول مندلیف در خاک ایران موجود است.

رحمتی ادامه داد: ایران هشتمین کشور دنیا در زمینه مس خالص محسوب می شود؛ ما 46 میلیون تن مس خالص داریم که اگر اکتشافات جدید را هم تکمیل کنیم به جایگاه دوم و سوم دنیا می‌رسیم این در حالی است که شیلی و لهستان در جایگاه های بالاتر از ایران قرار دارند.

وی افزود: شرکت ملی مس ایران به دنبال آن است که تولید 300 هزار تنی کاتد معدنی در شرایط فعلی را به یک میلیون تن در سال برساند. که این افزایش تولید درآمد سالیانه ما را به 10 میلیارد دلار افزایش خواهد داد. ایران در جایگاه هجدهم دنیا در زمینه تولید مس کاتدی در سال 2021 میلادی قرار دارد ولی برنامه‌ریزی توسعه بیشتر آن را هم داریم.

معاون شرکت ملی مس تاکید کرد: برای این توسعه و افزایش تولید حتی 1 ریال نیاز به کمک و منابع مالی نداریم و فقط حمایت معنوی سه قوه را می‌خواهیم. برخی از مسئولین کشورمان با ظرفیت شرکت ملی مس ایران آشنا نیستند این در حالی است که این شرکت می‌تواند 30 درصد درآمدهای ارزی کشورمان را تامین کند؛ ما 46 میلیون تن ذخیره ثابت شده مس در کشورمان داریم.

رحمتی در خصوص درآمد شرکت ملی مس، اظهار کرد : قیمت تمام شده مس در دنیا 2500 دلار به ازای هر تن است این در حالی است که هزینه تولید هر تن مس در شرکت ملی مس 2400 دلار است؛ ما در سال گذشته به صورت میانگین هر تن در آن 9500 دلار به کشورهای مختلف فروخته‌ایم که نشان دهنده ارزش افزوده بالای فروش مس برای کشورمان است.

وی افزود: امروز اولویت اول کشور سودآوری و افزایش ثروت برای حمایت معیشتی از مردم و همچنین خلق ثروت برای جمهوری اسلامی ایران است.

رحمتی درخصوص کیفیت و عیار محصولات تولیدی ایران، گفت: کیفیت محصولات تولیدی شرکت ملی مس ایران از گرید بازار بورس لندن هم بالاتر است کیفیت و عیار تولید شرکت ملی مس ایران بالاتر از بازار لندن است و یکی از تمیزترین کنسانتره ها در سطح دنیا را تولید می‌کنیم که شهرت جهانی دارد.

وی اضافه کرد: علیرغم تحریم‌ها ظالمانه‌ای که شدیدترین تحریم‌هایی بود که می‌توانست بر نوع بشر اعمال شود بر مردم ما تحمیل شد، پتانسیل صنعت مس برای توسعه پایدار به نحوی است که می‌توانیم یکی از 5 کشور برتر در جهان باشیم که ثمرات مهم این توسعه صنعت مس درآمدزایی و اشتغال در بعد داخلی خواهد بود و همینطور می‌تواند به کمک دستگاه دیپلماسی ما بیاید و استکبار امکان تحریم ما را نخواهد داشت.

وی تصریح کرد: امروز که معیشت مردم نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر برای افزایش درآمدهای کشور دارد باید سریع‌تر در این زمینه اقدامات مختلف را عملیاتی کنیم.

معاون شرکت ملی مس ایران در ادامه عنوان کرد: میانگین درآمد صادراتی 16 سال اخیر شرکت ملی مس ایران 2 میلیارد دلار بوده است؛ جمع کل فروش شرکت ملی مس در 16 سال اخیر هم بیش از 32 میلیارد دلار بوده است؛ میانگین سود سالیانه 900 میلیون دلاری را هم داریم؛ همچنین به طور متوسط بیش از 44 درصد سود خالص شرکت ملی مس داشته ایم.

وی تاکید کرد: تولید یک میلیون تن مس در برنامه ریزی 5 تا 10 ساله ما وجود داردکه امکان پذیر است.

رحمتی خاطر نشان کرد: هزار و 75 مگاوات برق تجدیدپذیر توسط شرکت ملی مس ایران سرمایه‌گذاری شده است؛ سال گذشته هم یک میلیارد و 600 میلیون دلار صادرات داشته‌ایم؛ بیشترین صادرات ما به کشور چین است.

وی درباره برخی انتقادات نمایندگان مجلس از شرکت ملی مس ایران گفت: برخی اوقات اطلاعات کافی درباره شرکت ملی مس ایران به نمایندگان مجلس داده نمی‌شود و یا این اطلاعات به صورت گزینشی به آنها داده می‌شود؛ این در حالی است که ما خواهان حمایت معنوی مجلس از شرکت ملی مس ایران هستیم.

معاون شرکت ملی مس ایران درخصوص تامین نیاز داخلی مس افزود: کل مصرف مس در ایران حدود 100 تا 150 هزار تن است این در حالی است که تولید سالانه ما 282 هزار است؛ وقتی میزان تولیدات ما 2 برابر نیاز داخلی است حتما باید مقادیر باقیمانده را صادر کنیم؛ هیچ گاه نیاز داخلی را لنگ نگذاشتیم و زمانی که صادرات محور باشیم هم ارزش محسوب می‌شود.
وی درباره میزان حمایت از نخبگان و دانش بنیان ها خاطرنشان کرد: شرکت ملی مس ایران بدون برگزاری آزمون نخبگان معدل الف و ممتاز را جذب می کند؛ همچنین از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها و متخصصین نوآور استفاده کرده و خواهد کرد ضمن اینکه مرکز شتاب دهنده وابسته به شرکت ملی مس ایران هم ایده های معدنی متخصصین را عملیاتی می‌کند.

انتهای‌ پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: میلیارد دلار میلیون تن جهانی مس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۷۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد یورویی در طرح‌های ارتقای کیفی پتروپالایشگاه تهران

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، «محسن ایران‌زاد» گفت: هیئت‌مدیره پالایشگاه نفت تهران در هفت ماه گذشته با ورود به پروژه‌های پالایشگاه تهران، مصوبات لازم را برای تسریع در روند اجرایی این پروژه‌ها به تصویب رساند.

وی با اشاره به پیشرفت ۶۵درصدی طرح بنزین‌سازی (CCR) این مجتمع پتروپالایشی تأکید کرد: امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۳، عملیات پیش‌راه‌اندازی بعضی واحد‌های جانبی این طرح ازجمله کولینگ، برق و... آغاز شود و ۴ تا ۶ ماه پس از آن کل پروژه به بهره‌برداری برسد.

مدیرعامل پتروپالایشگاه تهران مهم‌ترین چالش بر سر راه این پروژه را تغییرات قیمت ارز اعلام کرد و گفت: در ابتدای آغازبه‌کار این پروژه، نرخ ارز ۲۷ هزار تومان بود و امروز بیش از ۶۵ هزار تومان است، که این تغییر قیمت دائمی، پیمانکاران را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، اما با مدیریت و ارائه تعدیلات قانونی به شرکت‌ها و تأمین‌کنندگان، چالش‌ها را پشت‌سر گذاشتیم.

ایران‌زاد افزود: یکی از مهم‌ترین چالش‌ها، کاتالیست این پروژه بود که با بدقولی سازنده خارجی، با سازندگان ایرانی وارد مذاکره شدیم و ساخت آن با تکیه بر دانش فنی بومی آغاز شده است.

وی با اشاره به پیشرفت مناسب تأمین تجهیزات این طرح تأکید کرد: بیشتر تجهیزات در حال ساخت است و تا شهریور سال آینده، بیش از ۸۰درصد تجهیزات اصلی که شماره دارند، وارد شرکت خواهند شد.

مدیرعامل پالایشگاه نفت تهران از اجرایی‌شدن الزام قانونی بند «ر» قانون بودجه سال ۱۴۰۲ مبنی بر اختصاص ۴۰درصد سود پالایشی به طرح‌های بهینه‌سازی در این مجتمع پالایشی خبر داد و گفت: در جلسات مختلفی که با نخبگان پالایش برگزار شد، مسیر تکنولوژی برای اجرای طرح ارتقای کیفی نفت‌کوره را تعریف کردیم که مشابه پالایش نفت اصفهان است.

آغاز عملیات اجرایی طرح ارتقای کیفی نفت کوره تا ۲ ماه آینده

ایران‌زاد افزود: شرکت پالایش نفت اصفهان تمامی مدارک فنی موردنیاز برای اجرای طرح ارتقای کیفی نفت کوره را در اختیار ما قرار دادند و همین موضوع باعث شد بتوانیم حتی زودتر از اصفهان، مجوز زیست‌محیطی اجرای این پروژه را دریافت کنیم. اسناد مناقصه آماده و مصوبات آن نیز در کمیسیون معاملات ارائه شده و در حال بررسی فنی از سوی شرکت‌های پیمانکاری است که طی دو ماه آینده، برنده این مناقصه انتخاب و عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.

وی از سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد یورویی در طرح‌های بهینه‌سازی این مجتمع پتروپالایشی خبر داد و گفت: نزدیک به ۷۰۰ میلیون دلار در پروژه RHU (واحد تصفیه ته‌مانده سنگین برج‌های تقطیر) سرمایه‌گذاری خواهد شد و این پروژه ظرف سه سال به بهره‌برداری خواهد رسید. همچنین پروژه‌های جانبی دیگری در کنار این واحد اجرایی خواهد شد که میزان سرمایه‌گذاری را درمجموع به ۲ میلیارد یورو افزایش خواهد داد.

مدیرعامل پتروپالایش تهران افزود: واحد RFCC این پروژه نیز طی یک دوره چهارساله به بهره‌برداری خواهد رسید و تولید نفت کوره خود را به استاندارد می‌رسانیم.

ایران‌زاد بیان کرد: با انجام پروژه بهینه‌سازی پالایشگاه تهران، ضریب پیچیدگی پالایش نفت تهران که در زمان تأسیس ۵.۷ بوده، به عدد ۱۲.۶ ارتقا خواهد یافت، این در حالی است که ضریب پیچیدگی پالایشگاه‌های مدرن دنیا حدود ۱۴ بوده که دورنمای ترسیم‌شده برای پتروپالایش نفت تهران نیز دستیابی به ضریب پیچیدگی ۱۴ تا سال ۱۴۱۰ است.

وی تأکید کرد: با خرید سهام پتروشیمی شازند، به یک پتروپالایش تبدیل شدیم که این پتروشیمی در زنجیره تولید ما قرار خواهد گرفت. پتروشیمی اراک در سواحل جنوبی کشور در حال تأسیس زنجیره پایین‌دست است که با تأمین خوراک، تأمین مالی و افتتاح پروژه‌های RHU و RFCC محصولاتی تازه تولید خواهیم کرد که در تکمیل زنجیره ارزش و جلوگیری از خام‌فروشی مؤثر خواهد بود.

مدیرعامل پتروپالایش تهران تصریح کرد: درخواست تشکیل مجمع دادیم و در عمل نمایندگانمان را در پتروشیمی اراک مستقر خواهیم کرد و مدیریت پتروشیمی اراک را به‌دست خواهیم گرفت و انشاءالله زنجیره تولید را به سرانجام خواهیم رساند. از فروردین با تشکیل کارگروه‌های تأمین خوراک و تبادل با پتروشیمی اراک، مقدمات فراهم شده و به‌زودی این موارد عملیاتی خواهد شد.

بهبود و به‌روزرسانی چارت سازمانی پالایشگاه تهران و تبدیل آن به مجتمع پتروپالایشی

ایران‌زاد گفت: با پتروپالایشی‌شدن، باید ساختار مدیریت شرکت را از یک شرکت پالایشی به یک شرکت پتروپالایشی تغییر دهیم. به‌روزرسانی ساختار حاکمیت شرکتی نیز در سال‌های گذشته انجام نشده است که امیدواریم با موافقت سهام‌دار عمده، به‌روزرسانی، بهبود چارت سازمانی و توجه ویژه به سرمایه‌های انسانی را در دستور کار قرار دهیم.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی هیئت‌مدیره این شرکت برای توسعه خدمات رفاهی به کارکنان بیان کرد: پتروشیمی اراک تأسیسات رفاهی مناسبی دارد که نقش مهمی در بهبود شرایط رفاهی سرمایه انسانی پالایشگاه خواهد داشت. همچنین در بحث مسکن چند بسته خدماتی ازجمله اعطای وام قرض‌الحسنه و خرید مسکن در هیئت‌مدیره تعریف و عملیاتی شده است.

پالایشگاه تهران برای کارکنان مسکن می‌سازد

مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران تأکید کرد: سه پروژه مسکن در نزدیکی پالایشگاه اجرایی خواهد شد تا بتوانیم مسکن کارکنان را تأمین کنیم و افزون بر آن مسافت روزانه تردد کارکنان را کاهش دهیم. در این زمینه با سازندگان معتبر همکاری و از کارکنان نیز برای خرید زمین حمایت خواهیم کرد.

ایران‌زاد بیان کرد: پالایش نفت تهران در یک دوره گذار و پوست‌اندازی سرمایه‌های مادی و انسانی قرار گرفته است که تلاش خواهیم کرد هر دو سرمایه را با تکنولوژی و بهبود فضای شغلی بهبود ببخشیم.

وی با اشاره به فریزشدن چارت سازمانی پالایشگاه تهران از دهه ۹۰ تصریح کرد: با تعریف طرح‌های نو و بازنشسته‌شدن تعداد زیادی از کارکنان، به تزریق نیروی انسانی نیاز خواهیم داشت که تلاش می‌کنیم با دریافت مجوز از سهام‌دار عمده و با رعایت الزامات قانون تجارت، بهبود فضای معیشت و افزایش سرمایه انسانی را در دستور کار قرار دهیم.

مدیرعامل پتروپالایش تهران همچنین از تشکیل کارگروه فرهنگی خبر داد و گفت: هدف از تشکیل این کارگروه توجه به فرهنگ منطقه و آشنایی جامعه پیرامونی با فرهنگ صنعت نفت است.

دیگر خبرها

  • واکاوی تخصیص «۲ و نیم میلیارد دلار ارز برای مونتاژ ۲۵۰ هزار خودروی چینی» به جای تولید ۷۰۰ هزار خودرو در داخل!
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند
  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • پایتخت معنوی ایران هم صدا در حمایت از طرح حجاب و عفاف
  • نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد
  • سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد یورویی در طرح‌های ارتقای کیفی پتروپالایشگاه تهران
  • شایع ترین علت نیاز به پیوند کبد در ایران
  • ظرفیت نیروگاه‌ها پاسخگوی نیاز کشور در فصل تابستان نیست
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند