Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابوالفضل عمویی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، در باره تأثیر عضویت ایران در سازمان شانگهای اظهار داشت: سازمان همکاری شانگهای یکی از مهمترین سازمان‌های بین المللی است که ظرفیت‌های بسیار بالایی برای جهش و توسعه همکاری بین اعضا دارد؛ با آنکه در حال حاضر با اضافه شدن ایران مجموع اعضای شانگهای به 9 کشور رسیده است، ولی به دلیل وسعت نزدیک به 40 درصد از خاک جهان و از لحاظ جمعیت نزدیک به 3 میلیارد نفر را پوشش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سازمان شانگهای عمدتا برای همکاری امنیتی و مبارزه با تروریسم بین اعضا و به ویژه تحولات افغانستان در 20 سال پیش تشکیل شده است، ولی با گذر زمان حوزه فعالیت‌های شانگهای از حوزه امنیتی و سیاسی به حوزه اقتصادی، حمل و نقل، انرژی و همکاری‌های بانکی توسعه داده است و در حال حاضر اجلاس‌های متعددی بین وزرای حمل و نقل، روسای بانک‌ مرکزی و انرژی اعضا برگزار شده و مستمرا مباحث اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی پیگیری می‌شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: کارشناسان اهمیت بسیار بالایی برای سازمان شانگهای قائل هستند و جمهوری اسلامی ایران هم از سال 2005 به عنوان عضو ناظر این سازمان فعال بوده است و یک پروسه طولانی را برای عضویت دائم طی کرده است که موانعی مانند تحریم‌ها و مواضع سیاسی کشورها باعث تاخیر در عضویت دائم ایران شده است البته با تعاملات صورت گرفته بین مقامات کشورمان با همتایان عضو سازمان شانگهای این موانع برطرف شد.

عمویی گفت: مهم‌ترین اتفاق برای عضویت دائم ایران در شانگهای دیپلماسی‌ای بود که در چند ماه اخیر از سوی دولت سیزدهم به کار گرفته شده است و تلاش صورت گرفت تا موضع تاجیکستان در باره عضویت ایران مثبت‌تر شود و همین اقدامات مؤثر در نهایت منجر به آن شد که جمهوری اسلامی ایران به عنوان نهمین عضو دائم سازمان شانگهای پذیرفته شود.

وی خاطرنشان کرد: عضویت دائم ایران در سازمان شانگهای یک پروسه حقوقی یک تا دو ساله دارد که امیدواریم به سرعت این مسیر طی شده و مشکلات رفع شود. هر چند که این پروسه حقوقی مانعی برای همکاری با اعضای شانگهای نیست.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: سازمان شانگهای به دلیل عضویت روسیه و چین که دو قدرت سیاسی و اقتصادی دنیا محسوب می‌شوند و از سوی دیگر عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد محسوب می‌شوند، در محالف سیاسی و بین‌المللی دنیا مورد توجه زیادی است. البته برخی تحلیل‌گران سازمان شانگهای را به عنوان ناتوی شرق می‌شناسند هر چند که ظرفیت‌های سازمان شانگهای هنوز در حد ناتو فعال نشده است، ولی جایگاه این سازمان در همکاری‌های سیاسی بسیار بالاست و حتی ما شاهد آن بودیم که در برخی مقاطع تاریخی آمریکا درخواست عضویت ناظر در سازمان شانگهای را داده بود که اعضای آن با این درخواست مخالفت کردند.

نماینده مردم در تهران در مجلس افزود: با توجه به تحولات ژئوپلتیکی که در دنیا رخ می‌دهد و تشدید مواجهه آمریکا با روسیه و چین، سازمان همکاری شانگهای با اهمیت‌تر شده و با عضویت ایران می‌تواند حامی رویکرد چندجانبه‌گرایی برای مقابله با یکجانبه‌گرایی ایالت متحده آمریکا باشد، لذا عضویت ایران در سازمان شانگهای باعث خواهد شد که همکاری ایران و روسیه و چین و کشورهای آسیای میانه و هند و پاکستان تقویت شود، زیرا یک محصول بین المللی برای توسعه همکاری‌ها و روابط شکل گرفته است.

عمویی اظهار امیدواری کرد که با عضویت دائم ایران در سازمان شانگهای ابتکارهای حمل و نقلی که بین اعضای شانگهای وجود دارد از جمله ابتکار «یک کمربند یک جاده» و یا «کریدور شمال ـ جنوب» و تقویت همکاری‌ها در منطقه اوراسیا با سرعت یبشتری دنبال شده و عضویت دائم ایران در شانگهای هم به عملیاتی شدن سریع‌تر این حوزه‌ها منجر شود تا در نهایت بتوان منافع بیشتری برای ملت ایران به دست آورد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ابوالفضل عمویی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس سازمان شانگهای عضویت دائم ایران ایران در سازمان عضویت ایران همکاری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۶۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجم تجارت خارجی ایران در سال قبل ١۴٠ میلیارد دلار بود

سخنگوی دولت گفت: حجم تجارت خارجی ایران در سال قبل بیش از ١۴٠ میلیارد دلار بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی بهادری جهرمی شامگاه چهارشنبه _دوازدهم اردیبهشت_ در نشست با فعالان اقتصادی شهرستان گلپایگان اظهار کرد: حجم تجارت خارجی ایران در سال قبل بیش از ١۴٠ میلیارد دلار بود، همچنین تجارت خارجی ایران در فروردین سال جاری ١٠.۴ میلیارد دلار بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۰ درصد افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه حال منابع ارزی ما خوب است تصریح کرد: ما مشکلات ارزی و دیگر معضلات جاری را می‌دانیم اما مجبوریم در شرایط تحریم، تعادل ارزی را برقرار کنیم.

سخنگوی دولت با اشاره به اینکه نظارت بر نوسانات نرخ ارز به صورت جدی دنبال می‌شود، خاطرنشان کرد: نگاه دولت هدایت منابع ارزی به سوی موارد مهم و اولویت‌ها است.

بهادری جهرمی افزود: این دولت نهضت تکمیل طرح‌های نیمه تمام را آغاز کرد، اما بر اساس اولویت بندی پیش می‌رود.

وی درباره نظارت بر نظام بانکی گفت: سال گذشته سه مؤسسه مالی اعتباری بزرگ را منحل کردیم بدون اینکه هیچ مشکل اقتصادی و اجتماعی رخ دهد.

سخنگوی دولت ادامه داد: این دولت اهل اراده و تصمیم است و وقتی تصمیمی می‌گیردبه آن عمل می‌کند و اهل شعار و وعده نیست.

بهادری جهرمی تصریح کرد: درصدد هستیم که منابع بانکی را به سمت اقدامات مولد مانند تولید و مسکن سوق دهیم و از سوی دیگر در بخش‌های تکلیفی مانند فرزندآوری نیز از آن بهره‌مند شویم.

وی گفت: نرخ سود بانکی نرخ سابق است از طرف دیگر نرخ تورم تولید کننده که در ابتدای دولت ١٠٣ درصد بود الان به ٢٣ درصد رسیده است.

سخنگوی دولت با بیان اینکه در دهه ٩٠ بسیاری فرصت‌ها از دست رفت، گفت: این موضوع تنها به مباحث اقتصادی محدود نبوده است و در دیگر موارد مانند فرهنگی و اجتماعی نیز کاستی داشتیم.

بهادری جهرمی همچنین در مورد توزیع شیر در مدارس اظهار کرد: این موضوع پارسال در قانون بودجه نبود اما امسال سعی کردیم برای آن ردیف بودجه تعریف کنیم.

منبع: ایرنا

کد خبر 749985

دیگر خبرها

  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • بین منافع پست بانک ایران و کارکنان بانک مرزی وجود ندارد
  • راه حل مسئله فلسطین، ایجاد کشور مستقل در تمامی سرزمین‌های فلسطینی با پایتختی قدس است
  • آژانس به مسیر عقلانیت باز می گردد؟
  • همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است
  • حجم تجارت خارجی ایران در سال قبل ١۴٠ میلیارد دلار بود
  • منتظر سامانه بارشی جدید باشید / بارش‌ها در جنوب و شرق کشور شدت می‌گیرد
  • ایران: راه حل مسئله فلسطین، ایجاد کشور مستقل در تمامی سرزمین‌های فلسطینی با پایتختی قدس است
  • رئیس سازمان انرژی اتمی: ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری در حوزه استاندارد