Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@19:59:12 GMT

فقط ۷ درصد مساحت ایران پوشش جنگلی است

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۷۳۱۲۸

فقط ۷ درصد مساحت ایران پوشش جنگلی است

ایسنا/مازندران عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور گفت: ۷ درصد از مساحت ایران را پوشش جنگلی تشکیل می‌دهد که طبق آمار سازمان ملل کشورهایی که زیر ۲۵ درصد پوشش جنگلی دارند جزء کشورهای فقیرند در صورتی‌که شاخص آن ۲۵ درصد بوده است.

مسعود مولانا در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه ایران دچار تغییرات اقلیمی شدیدی شده است، اظهار کرد: در سال میلادی گذشته ۲هزار دانشمندان سراسر جهان با سازماندهی سازمان ملل دلایل بسیار معتبری برای گرمایش زمین و تغییرات آب و هوایی ارائه دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: علت اصلی تغییرات اقلیمی مصرف گازهای فسیلی، دامپروری و نوع سبک زندگی( مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز) بوده است.

عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور با اشاره به اینکه بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، ۷ میلیون انسان در جهان سالانه بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند، گفت: بیش از ۲۰۰ میلیون نفر دچار پدیده‌های اقلیمی هستند یعنی مجبورند به علت خشکسالی و مشکلات اقلیمی از کشور خود به کشورهای دیگر مهاجرت کنند.

مولانا افزود: در ۵ سال گذشته دانشمندان و جنبش‌های اجتماعی بسیار زیادی در مورد تغییرات اقلیمی به دولت‌ها توصیه کردند که مسیر خود را برای کاهش تغییرات اقلیمی تغییر دهند.

وی ادامه داد: امسال قراردادهای بین المللی زیادی در مادرید و پاریس بسته شده است اما آن چیزی که مشاهده می‌شود نصیحت الملوک جوابگو نیست چراکه در جهان با دولت‌هایی مواجه‌ایم که عامل شرکت‌های فراملیتی در حوزه سوخت‌های فسیلی هستند.

عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر سرعت رشد انتشار گازهای گلخانه‌ای در ایران افزایش پیدا کرده یعنی از رتبه ۱۵ به رتبه ۸ رسیده است بنابراین ما با چرخه کربن مواجه‌ایم به عنوان مثال گاز کربنیکی که در چین تولید می‌شود تاثیر بسیار زیادی بر ایران خواهد گذاشت چراکه کشورهای خاورمیانه به واسطه وضعیت جغرافیایی که دارند می‌توانند در وضعیت تغییر آب و هوا اثرگذار باشند.

مولانا عنوان کرد: طبق آمارهای سازمان جهانی بهداشت، ۹۰ درصد ۷ میلیون انسانی که جان خود را بر اثر آلودگی هوا از دست می‌دهند متعلق به کشورهای کم درآمد و نیمه متوسط هستند و این یعنی جهان با پدیده‌ای به نام هولوکاست (کشتار همگانی) محیط زیست مواجه شده است.

وی با تاکید بر اینکه راهبرد جنبش محیط زیست در جهان باید تغییر پیدا کند، گفت: پیشنهاد ما این است که مردم جهان بتوانند در کاهش گازهای گلخانه‌ای از فرصت‌های مصرف گرایی استفاده کرده و شرکت‌هایی که سوخت فسیلی تولید می‌کنند با اتحاد سازمان مردم نهاد و انجمن‌های زیست محیطی تحریم شوند تا به انرژی تجدید پذیر روی آورند.

 بیش از ۶۰ هزار روستا به علت تغییرات اقلیمی خالی از سکنه شده است

عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور افزود: در ۶۰ سال اخیر بیش از ۶۰ هزار روستا به علت تغییرات اقلیمی خالی از سکنه شده است و مردم این روستاها به حاشیه شهرها روی آوردند بنابراین ایران ۱۵ میلیون نفر حاشیه‌نشین در استان‌های بزرگ  دارد که یک بمب اجتماعی را به همراه داشته است.

مولانا یادآور شد: امروز سیل‌هایی که در بعضی از استان‌های کشور رخ می‌دهد نشان می‌دهد متاسفانه کشور ما در مسیر توسعه پایدار نبوده بلکه در مسیر توسعه تهاجمی قرار گرفته و به بحران‌های اقلیمی رسیده است.

وی گفت: سهم انرژی تجدید پذیر در ایران زیر ۵ درصد  بوده و متاسفانه هیچ برنامه‌ای برای استفاده از انرژی تجدیدپذیر اندیشیده نشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی جنگل های هیرکانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۳۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است

علی سلاجقه روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت درباره حقابه هیرمند به خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به هماهنگی‌هایی که با هیات حاکمه افغانستان درباره حقابه هیرمند داشته‌ایم، حدود ۶۰ میلیون مترمکعب رهاسازی آب شده است.

وی تصریح کرد: از طرفی بارش‌های مناسب و سیلاب‌ها هم در منطقه به ما کمک می‌کند تا تالاب هامون شرایط بهتری یابد.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیر‌هایی برای انحراف به بیابان گودزره شدیم و امید است بتوانیم با توافق هیات حاکمه افغانستان مسدود کنیم چرا که وضعیت تالاب‌ها مناسب‌تر خواهد شد.

سلاجقه یادآورشد: مرطوب سازی دریاچه هامون یکی از موضوعات مهم است و تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است.

وی درباره نظارت سازمان محیط زیست برای کاهش پلاستیک‌ها گفت: روی موضوع کاهش پلاستیک‌های زیر ۲۵ میکرون کاملا نظارت می‌کنیم و در این زمینه با تمام روسای شرکت‌های اصلی جلسه برگزار شده است.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره ژن توله یوز هم گفت: یکی از راه‌های تکثیر در موضوع حیات وحش استفاده از مسائل سلولی و مولکولی است که ژن توله یوز در بخش رویان ذخیره شده است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد
  • تأثیرات گوناگون تغییرات اقلیمی بر زندگی انسان
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • اخطار زیست محیطی به سه واحد خدماتی در نهاوند
  • گام بلند پتروشیمی پردیس در تامین امنیت غذایی جهان و حفظ محیط زیست
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • ۶۰ درصد غذا های المپیک پاریس «غیرگوشتی» است
  • ۶۰ درصد غذاهای المپیک پاریس «غیرگوشتی» است